divendres, 17 d’octubre del 2014



Esgotament d'aigües subterrànies

En nombroses Nacions, els Recursos Hídrics del subsòl aporten bona instància de part del total de Proveïment d'Aigua. Per exemple, a Dinamarca, un 99% del suministre d'aigua depen de la capa freàtica.
On i en quina mesura ha disminuït l’aigua almacenada en afluents del mon en els últims 50 anys?
La hidróloga Petra Döll, profesora de la  Universidad Goethe en Fráncfort, Alemania,  ha estat buscant una resposta aquesta pregunta. L’equip Döll ha arribat a la conclusió de que la velocitat a la que els aqüífers van buidant-se va augmentant.

[Img #21550]Un 90% de l’aigua consumida es dedica principalment al reg en l’agricultura. Sols una petita quantitat es utilitzada com a aigüa potable i per a la industria. En les regions de sequera, la quantitat extreta dels aqüífers pot superar facilment la qüantitat que arriva a reposarse, en lo que aquestos estan sobreexplotant-se i no tardarà en agotar-se, mentre en la primera dècada d'aquest segle va ser el doble de gran del que que va ser entre 1960 i 2000.

El major ús d'aigües subterrànies per a reg també es tradueix en un augment del nivell del mar. Segons els càlculs de Döll, l'augment del nivell del mar a causa del buidatge d'aqüífers que va ser de 0,31 mil·límetres per any durant el període de 2000 a 2009. Això correspon a la desena part de l'augment total del nivell del mar.

Noticia original

Noticia relacionada

2 comentaris:

  1. Hola Maria, he estat buscant informació sobre aquest tema, ja que m'ha resultat bastant interessant, sabies el que esta ocurrent en el Xúquer? Mira ací et deixe aquest link que ens fa reflexionar sobre que estem fent amb el nostre riu.


    Segueix així, estic desitjant llegir la teua pròxima noticia.

    http://www.riberatelevisio.com/volem-el-xuquer-com-el-turia-i-lalbufera-com-laral/

    ResponElimina