dilluns, 27 d’octubre del 2014

El canvi climàtic té un impacte irreversible


Els riscos que comporta el canvi climàtic els podríem resumir en què l'augment de l'emissió de gasos incrementen la possibilitat de què es produeixca un impacte greu i irreversible tant en la naturalesa com en la societat. Aquestos riscs tan sols els poden limitar la combinació d'un procés d'adaptació i de reducció considerable i constant d'aquests gasos.
Nacions Unides, a més d'advertir d'aquest canvi, ha recordat als goberns del món que encara estan a temps d'evitar la catàstrofe, la qual cosa servirà de guía en la cumbre de París de finals del 2015.

Per tal de fer-li front, el proper protocol de Kyoto que es realitzarà, serà renovat amb diverses iniciatives. La Unió Europea ha volgut que s'incloguera que totes les regions estan afectades, deixant de costat la riquesa. Per altra part, Estats Units demana que es deixe clar el terme “irreversible”.
Concienciar i donar compte de la importància que comportaria aquest canvi és la part principal, per això s'ha demanat un llenguatge més clar i impactant, com per exemple dir que provocaria més oles de calor, més inundacions, més tempestes, etc.


Es presentaran 100 tonelades de gel dividides en 12 blocs procedents de Groenlandia, per tal d'inagurar la reunió de Copenhague i així recordar als delegats del risc que comporta el canvi climàtic. “És un gel que podem salvar cremant menys carbó, conservant l'electricitat i conduint millors cotxes” ha definit clarament el ministre danés per al clima.



Notícies relacionades:


Vídeos:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant a causa de la emfatització que hi posa al fet de que el canvi climàtic és irrevesible.
    El canvi climàtic és la variació global del clima terrestre, deguda per causes naturals i en els últims segles també per causes humanes. Nacions Unides només utilitza el terme canvi climàtic per a parlar de l'escalfament global a causa de activitats humanes.

    S'està produint una acceleració de l'escalfament global, què no se n'adoneu de que la primavera arriba més prompte que mai? O què tenen lloc canvis bruscos de temperatura? O que plou més que neva?
    Si no prenem mesures per frenar-ho, és gairebé segur que al llarg d'aquest segle l'escalfament global farà canviar de forma radical el nostre món i la nostra manerta de viure. La vida de millons de persones i la vida del nostre Planeta podrie estar en perill.
    Com bé diu la notícia, Nacions Unides està fen un gran paper en adverir d'aquest greu problema. I es que en els últims segles la població i la tecnologia s'ha desenvolupat sense adonar-se'n de les conseqüències que pot haver.
    Em pareix acaparador que s'en adonen del canvi climàtic i de les conseqüències que comporta, i que s'intente prendre mesures per a evitar la mort segura del planeta.
    He llegit que molts països estan molt afeccionats a advertir i a actuar front a l'alteració climàtica:

    Alemania: http://www.larazon.es/detalle_normal/noticias/7940954/sociedad+medio-ambiente/merkel-advierte-de-las-consecuencias-devastadoras-del-cambio-climatico#.Ttt1ZLurNb1RQpf

    Estats Units: http://www.elcolombiano.com/obama-impulso-discusion-sobre-el-cambio-climatico-en-la-cumbre-del-g20-BE611434



    ResponElimina