dijous, 16 d’octubre del 2014

Donacions dels cordons umbul•licals

Donacions del cordó umbil·lical.

Abans els cordons umbil·licals dels xiquets que naixien els tiraven, però fa poc és van donar conter que les cèl·lules mares adultes que provenen del cordó poden servir com a tractament de les malalties. Per això, ara, és fan donacions dels cordons umbil·licals, i cada vegada hi han més donacions.

El Juan Ramón Jiménez va ser el primer hospital onubense en regristrar aquestes donacions. Tres anys després és van donar 38 cordons. I en 2009 van ser 80 donacions, per això va augmentar un 35% la xifra, i es van aplegar fins als 108 donacions, 67 a l'hospital Ramon Jiménez, 44 en el Sofia i tres al Riotinto.
Están investigant per a aplicar les cèl·lules que té el cordo a les malalties de sang, ja que les cèl·lules poden generar components de la sang, de la mèdul·la òssea i del sistema immunològic. Amb aquestes cèl·lules podrien servir com a tractament del transtorns genètics que afecten a la sang.

Pàgina de'informació:
http://andaluciainformacion.es/portada/?a=162324&i=36&f=0
http://www.laxarxa.com/societat/actualitat/salut/noticia/augmenten-les-donacions-de-sang-de-cordo-umbilical
http://www.hospitaldenens.com/fitxes-pediatria/que-es-el-cordo-umbilical-la-seva-cura

Video :
https://www.youtube.com/watch?v=d1i9clvgbv4


1 comentari:

  1. Pense que aprofitar les cèl·lules del cordó umbilical és un gran avanç al camp de la medicina ja que d'una cosa que no li donaven utilitat i tiraven han vist que s'hi pot aprofitar i que per tant mitjançant l'extracció de les cèl·lules mare adultes que aquest hi contenia, es poden utilitzar per a tractar o curar altres malalties com els diferents tipus de càncer que avui en dia maten a tanta gent cada dia per tot arreu del mon.

    ResponElimina