dijous, 23 d’octubre del 2014

D'on ve l'èbola?

Tots en aquests dies hem sentit parlar de l'èbola, un virus que ha provocat molts morts a Àfrica i que ha registrat els primers casos a l'hemisferi nord, a paisos com Estats Units o Espanya. Sabem de que es tracta i de com podem previndre'l, pero el que molta gent no sap es on va nàixer aquest virus.
L'èbola, abans conegut com a virus marburgo, va fer les seues primeres aparicions cap a l'any 1967 quan uns ximpanzes arribats des d'Uganda van infectar a científics europeus que varen començar a experimentar febre alta i hemorregies internes. Varen morir set persones i es van infectar 31, però el brot es va poder controlar.
Ja en el any 1976 en les profunditats de Sudan i Congo va apareixer altra volta aquest virus, ara anomenat èbola, nom que va prendre de un riu proper. Aquest virus estava relacionat amb els rats penats de la fruïta i els ximpanzes que vivien als arbres.
Des de l'any 1976 fins 2012 s'han documentat 1850 casos dels quals 1200 han sigut mortals.
Però al 2013 el virus aparegué per primera volta a Àfrica Occidental i degut al poc control sanitari que hi ha a eixes zones el virus s'ha estés ràpidament i mortalment a la població.
La CDC i la ONG Médicos sin Fronteras l'han calificada com una epidèmia sense recedents i fora de control.
A pesar dels esforços de la OMS ja s'han regstrat 3431 morts i 7470 infectats. Els tres països més castigats han sigut Sierra Leona, Liberia i Guinea Conakry, i el virus ha arribat a Europa i els Estats Units.

 Noticia Original

Noticia Relacionada

Noticia Relacionada

Video:

1 comentari:

  1. He llegit diverses notícies sobre l´èbola, i aquesta, m´ha paregut la més acertada.
    Com que aquest tema és actual m´he interessat i he volgut saber més sobre aquesta malaltia que ja afecta el nostre país i he trobat aquest interessant video on ens informa dels tractaments, símptomes i orígens del èbola:
    https://www.youtube.com/watch?v=jHDhftjY3Vs

    Espere que et siga útil !

    ResponElimina