dissabte, 25 d’octubre del 2014

                        Home de Ust-Ishim

La revista  Nature va publicar aquesta setmana la seqüenciació del genoma d'un home humà anomenat Ust-Ishim, anatòmicament modern (Homo sapiens), que vivía a Sibèria fa 45.000 anys, el treball dels seu fèmur fòssil, proporciona informació detallada sobre la història primerenca dels humans moderns fora d'Àfrica, i ajuda a identificar quan van crear aquestes persones i neandertals.

Segons l'investigadora (Kelso), la seqüenciació d'aquest genoma, així com d'altres obtinguts prèviament d'humans arcaics - d'un neandertal i un desinovà- són d'una qualitat "tant bona" com les seqüències del genoma que estan disponibles per a l'ésser humà actual.                       

Este individu, Ust'-Ishim, és el primer humà modern conegut que vivia fora d'Àfrica i Orient Mitjà, així com el més antic d'aquest grup del que s'ha seqüenciat el genoma - el primer era el genoma del noi Mal' ta de fa 24000 anys-.
Degut a açò, els científics conclouen que la població que va pertànyer a Ust'-Ishim es va separar del seus  avantpassats dels actuals europeus i asiàtics d'abans, o com a mínim al mateix temps, que aquests grups van divergir entre ells.
                                       
 
EXTRACCIÓ D'ADN
Extragueren una petita quantitat d'OS del fèmur amb un trepant per a extracció de DNA  i posteriorment es va realitzar en una sala neta a l'Institut Max Planck en Leipzig (Alemanya)
El treball es va fer a partir de l'extracció d'una petita quantitat d'os del fèmur, utilitzant un trepant per a dentistes.
A partir d'aquesta pols d'os, l'ADN s'extreia utilitzanADN que es pot  recuperara partir d'ossos antics.
t tècniques especials dissenyades per optimitzar la quantitat d'

L'estudi indica que els avantpassats dels Ust-Ishim es van barrejar amb els neandertals aproximadament entre 7.000 i 13.000 anys abans de que aquest individu vivira - fa entre 50.000 i 60.000 anys enrere-, molt a prop en el moment de l'època de la gran expansió moderna fora d'Àfrica i el Orient Mitjà .
Per últim, el genoma de l'home d'Ust '-Ishim proporciona una nova manera d'estimar la taxa de mutació en els humans moderns.

1 comentari:

  1. Es molt interesant, saber coses com estes sobre els nostres avantpassats.

    ResponElimina