dimecres, 8 d’octubre del 2014

Creen una proteïna que impedeix la propagació de un tumor cancerós



Creen una proteïna que impedeix la propagació d'un tumor cancerós


Un equip d'investigació d'Estats Units ha trobat un mètode per a detindre la metàstasi, evitant que dos tipus de proteïnes interaccionen i provoquen l'expansió del càncer. Aquesta expansió és desenvolupa de la següent manera; quan dos tipus de proteïnes de Gas 6 s'enllacen amb dos d'Axl, les senyals generades permetent a les cèl·lules canceroses abandonar el lloc original del tumor i migrar fins altres parts del cos per a formar en elles nous nòduls cancerosos.

El mètode desenvolupat ha consistit en la creació d'una proteïna que bloqueja la metàstasi, la qual cosa suposa un tractament tan eficaç com la quimioteràpia tradicional però millor, ja que no apareixen els efectes secundaris d'aquesta.
La majoria dels pacients que sucumbeixin davant el càncer ho fan a conseqüència de la metàstasi, raó per la qual els metges tracten de parar o fer més lenta aquesta amb quimioteràpia, però aquests tractaments no són per desgràcia molt efectius i tenen greus efectes secundaris.
L'equip va partir d'una proteïna modificada artificialment per donar lloc a una còpia inofensiva de la proteïna d'Axl, de manera que les proteïnes de Gas 6 s'enllacen a elles i s'evita que es genere la senyal que activa el procés de la metàstasi, mantenint les proteïnes de Gas6 immòbils i impedint que  viatgen pel torrent sanguini i s'enllacen amb proteïnes Axl vertaderes.
Noticia original

Noticia relacionada

Noticia relacionada

Vídeo: 

1 comentari:

  1. Aquesta notícia tracta un tema de molta rellevància, ja que la lluita contra el càncer és una de les principals preocupacions de la medicina actual i el que en ella es proposa és una molt bona alternativa per a evitar la propagació de les cèl·lules tumorals, que si no presenta ningun problema o contradicció podria convertir-se en un substitutiu de la quimioteràpia, ja que aquesta presenta efectes negatius en la salut i l'estat d'ànim dels pacients.

    ResponElimina