diumenge, 4 de març del 2012

L'enamorament és bó per a la salut


Segons la psicóloga de l’Hospital USP Sant Jaume de Torrevieja, Anna Gil,  l’estat d’enamorament es beneficiós per a la salut en molts aspectes: redueix l’estrès, elimina la depressió, etc. Segons la dra. , “ens fa sentir bé, tant físicament com psicològicament".

L’enamorament està produït per la feniletilamina, un compost orgànic de la família de les anfetamines, i és el perquè de que ens posem rojos, o sentim formiguetes quan donem la mà o creuem una mirada.

Tant en les parelles estables, com en les més recents, l’enamorament produeix un augment de l’autoestima, i fa que sigam més carinyosos amb la nostra parella. L’enamorament també  embelleix la pell, els cabells, gràcies a l’augment d’estrògens, fa que el nostre sistema immunològic es faça fort, i així agafem menys malalties.

Els experts asseguren que l’enamorament té els mateixos efectes a tot el món. Per tant, podríem dir que l’amor no entén de cultures.

Noticia original


Noticies relacionades

-Nou anticonceptiu produeix efectes beneficiosos en la pell i el cabell.

-La salut és la capacitat d'adaptació i autogestió davant els desafiaments físics, mentals i socials.

Video relacionat



4 comentaris:

  1. Jaume.
    Em pareix una notícia molt interesant ja que no había sentit mai parlar de que enamorar-te té aquests avantatges per a la salud , peró també desventatges.Em pareix que has redactat molt bé la notícia i fins i tot , ja que a aquesta notícia gastes paraules més técniques que una altra ja que aquesta tracta un poc de les reacciones del cos, jo haguera posat més enllaços com per exemple:immunològic.
    Per ha acabar et felicite per la otícia per que hi és molt interesant.

    ResponElimina
  2. Perdó per si he gastat masa el "aquesta notícia".

    ResponElimina
  3. Clar que si.. i quant la cosa ja va a mes fas inclus exercici

    ResponElimina
  4. A mi també m'ha paregut una noticia molt interesant, havia sentit que era una reacció química pero no que afavorira o no la salut. Pense que has escollit bé la noticia, ben resumida i per a acavar et recomonaria que mirares aquesta pàgina: http://centros5.pntic.mec.es/ies.victoria.kent/Rincon-C/Curiosid/Rc-51.htm

    ResponElimina