dimecres, 21 de març del 2012

Té el xocolate efectes beneficiosos per al cor?

Unes revisions d’alguns estudis clínics han portat a la conclusió que consumir xocolata provinent de les llavors de l’arbre del cacau “Theobroma cacao” es beneficiós per al cor.

Els estudis de la revista britànica BMJ (British Medical Journal), que posteriorment foren editats, analitzaren la diferencia entre grups que consumien quantitat de xocolata i altres que en consumien menys, amb el qual s’adonaren que les persones que consumien més quantitat de xocolata tenien menys perill de patir enfermetats cardíaques o vessaments cerebrals que la resta, prèviament havent tingut amb compte aspectes com el pes i l’activitat física que podien influir en els resultats.


Altres estudis publicats en diverses revistes demostren que el consum de xocolata o productes que contenen cacau durant un cert període de temps pot reduir el colesterol i la pressió arterial, que és la causant de la hipertensió en moltes persones. El xocolate conté unes substàncies anomenades flavonoides els quals tenen propietats antiinflamatòries, antioxidants i anticoagulants que ajuden a reduir la pressió arterial, ja que els flavonoides augmenten la producció d’òxid nítric que relaxen els vasos sanguinis reduint així la pressió.

En resum, es pot considerar que el xocolate té efectes beneficiosos sobre el cor, pero cal tindre amb compte també, que les investigacions fetes no senyalen que la causa de la millora de la salut de algunes persones al consumir xocolata estiga exclusivament relacionada amb el consum de xocolata, ja que aquesta millora pot estar realacionada amb altres factors.



Notícies relacionades:

Video


1 comentari:

  1. Es pot observar en l’actualitat com el xocolata i els seus derivats estan molt presents en la cuina actual, però part de la població associa la xocolata com un dolç vici diari o perjudicial per a la salut degut a les seues elevades quantitats de sucres i greixos. Però, em sorpren gratament molt com aquest producte pot tindre tants efectes positius i propietats beneficioses en el nostre organisme com pot ser reduir els problemes cardíacs. Esta clar, que l’estat del nostre cor pot dependre de l’exercici o de l’obesitat. Però si aquestes investigacions esmentades en el post foren verdaders, seria prou útil i saludable menjar amb moderació xocolata, no creus?

    ResponElimina