dimarts, 27 de març del 2012

Operació a un fetus amb una malaltia pulmonar


Aquesta operació es molt delicada però el resultat ha estat satisfactori , Alaitz, un bebé de 16 mesos . La nena fa una vida quasi normal.
corria risc de morir per insuficiència respiratòria a causa d'una malformació genètica poc habitual que obstruïa els bronquis del pulmó dret, una patologia greu que sol ocasionar la mort en el 90% dels casos.

La xiqueta perd molt líquid, pot arribar a parar-se el cor i cal recuperar-lo. En aquest cas va durar uns 30 minuts i el resultat va ser bo.


La intervenció precoç es va realitzar mitjançant una ecografia quan el fetus tenia uns cinc mesos de gestació. La prova, realitzada a l'Hospital de Mollet del Vallès va fer saltar les alarmes de l'equip mèdic, que va posar el cas en mans dels especialistes del Clínic i el Sant Joan de Déu.

La petita va néixer sense complicacions en la setmana 38 de gestació amb un pes de 2,54 quilograms. Als 13 dies de vida, va ser sotmesa a una altra intervenció quirúrgica definitiva per extirpar els lòbuls pulmonars danyats per la malformació.

El perill per a la salut de la mare, en aquest cas, tot just és rellevant i pot equiparar-se al risc de practicar-li una prova de amniocentesi.


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada