dimecres, 28 de març del 2012

UNA MOLÈCULA ELIMINA L'ESCUT D'INVISIBILITAT DE LES CÈL·LULES TUMORALS

Es refereix a una proteïna descoberta fa més de 10 anys descoberta per Irvin Weissman de la Universitat de Stanford. Aquest compost és una mena de salconduit que fa que els macròfags, les cèl · lules del compost immunitari que s'encarreguen, literalment, de menjar-se els patògens o les cèl·lules nocives, les respecten.
Està també en cèl · lules cancerígnes que circulen en la sang, es troba sobreexpressada, com si precisament pel seu caràcter perjudicial necessitaran estar més protegides. I el que s'ha trobat és un sistema que anul · la aquesta protecció.
L'assaig ha tingut diverses fases, com és habitual.  En una primera es van exposar cèl · lules de leucèmies i limfomes a macròfags, i es va veure que reconeixien el senyal que les protegeix. L'efecte era tan poderós que no només es destruïen les cèl · lules de limfomes, sinó també d'altres tipus de càncer, com el de mama, bufeta, còlon, cervell, ovari i pròstata.
En una segunda fase, se implantaron estos cultivos tumorales humanos en los pies de ratones i es va veure que el tumor anava desapareguent. En el cas del càncer del còlon, la lesió es va reduir a un terç, i quan es va provar amb càncers de mama, van desaparèixer fins i tot durant quatre mesos.
Totes les cèl · lules afectades perdien la seva protecció davant els macròfags, però l'avantatge és que l'animal era capaç de reposar la seva població després de eliminat el tumor.



Noticia Original
Noticia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada