dimecres, 14 de març del 2012

Els goril•les, mes pareguts a nosaltres del que ens pensàvem.


La seqüenciació del genoma d’aquests enormes simis revela que, en alguns aspectes, tenim mes en comú amb ells que amb els ximpanzés, els nostres parents mes propers. Aquest fet s’ha donat lloc gracies a la investigació feta en un institut Britànic, que ha aconseguit desxifrar el que quedava del codi genètic d’aquesta espècie.
Encara que els ximpanzés segueixen sent els mes propers a la nostra genètica, existeixen certs territoris del nostre genoma que coincideix mes amb els goril•les, exactament un 15%.
Aquesta investigació també ha il•luminat el moment en el que els goriles es separaren com els humans i els ximpanzés, fa deu milions d’anys. Els goriles sobreviuen en els nostres dies en poblacions aïllades en boscos equatorials de l’Àfrica central. En perill d’extinció, es troben greument amenaçats i son víctimes de matances per raons comercials. Els científics creuen que aquesta investigació por servir per a conscienciar a mes d’un, ja que deixar que desapareguen seria com acabar amb un part nostra.


Noticies relacionades


Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada