dimarts, 20 de març del 2012

Espanya reclama a la UE quasi 6 mil milions en ajudes agrícoles per la sequera.

La preocupant situació al camp espanyol des de la tardor de l’any passat degut a un oratge anticiclònic està provocant fortes sequeres en diverses regions del país deixant embassaments en mínims perillosos Per açò, el Ministeri de Agricultura i Medi Ambient ha demanat urgentment que s’aproven unes ajudes econòmiques en el pla de política agrària de la Comissió Europea dut a terme durant el consell de ministres europeus d’agricultura celebrat el passat 18 de març. Aquestes subvencions rondarien al voltant dels 5.500 milions d’euros, amb els quals es pretén pal·liar els danys que s’estan causant per la falta d’aigua en el camp tan al nostre país com a Portugal sobretot.  De moment, la Comissió encara té que estudiar a fons el pla realitzat pel Ministeri i si s’aprovaren les ajudes, aquestes arribarien al camp espanyol durant l’octubre d’aquest any com a màxim. 

Espanya intentarà durant la reunió dels 27 buscar suport en altres països comunitaris perquè s’adelanten les subvencions del fons europeu per a abans de l’estiu, és a dir, dels 7.500 milions d’euros anuals que li corresponen a Espanya del pla de política agrària comú, 5.500 milions d’euros son destinats directament per als agricultors i per això des del Ministeri es vol que eixes ajudes no vinguen al finals d’any sinó a l’estiu, per a posar fre quant abans millor a aquesta problemàtica ambiental. El 40% del pressupost de la UE  va destinat a l’agricultura i Espanya és el segon major receptor de l’ajuda comunitària ja que és el que té major activitat agrícola sols per darrere de França. Si a la gran dependència econòmica d’Espanya, li afegim que entre octubre de l’any passat i març d’enguany ha plogut molt per davall de la mitjana, la combinació resultant segons el Ministeri és molt preocupant per al sector agrari i ramader. 

Segons el ministre d’Agricultura, és molt important que la comissió europea preste més atenció i serietat a un greu problema com és la sequera, cada vegada més present en l’agricultura d’altres països europeus mediterranis com Italia, Portugal o Grècia, apart del nostre. Com també, el Govern espera que siga ben rebuda la petició en el Consell europeu d’incluir i tramitar un fons específic sobre la sequera en el nou pla europeu de política agrària comú que es posarà en marxa d’ací dos anys fins al 2020.     


Noticia original 


Noticies relacionades: 
- Brussel·les no dona respostes concretes sobre les subvencions per a pal·liar la sequera a Espanya. 
- La falta de pluges a la Península eleva els costos del camp. 
- Espanya i Portugal s’uneixen per a demanar ajudes econòmiques de caràcter immediat per a salvar el camp de l’actual sequera. 


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada