dimecres, 14 de març del 2012

El rastre en 3D de la senyal d’un meteori


Un equip d'investigadors espanyols acaba de presentar un 'mapa láser' en tres dimensions de les senyals que deixen els meteorits quan xoquen contra la superfície terrestre, un treball que pot ser de gran utilitat per a saber quan vas sorgir la vida en la Terra.
El treball es va realitzar amb material rocós procedent de l'impacte d'un meteorit arreplegat pel Centre d'Astrobiología (INTA-CSIC).

L'investigador encarregat de realitzar la reconstrucció va dir: és un model tridimensional que permet recrear com va ser la col•lisió, tant el lloc on es va produir com la grandària de la roca còsmica que va provocar el cràter. En este cas, s'estima que l'impacte va ser de 1,5 quilòmetres i una profunditat de 150 metres.


Amb esta nova aplicació, a més, s'obri la possibilitat que els museus de ciència puguen penjar en les seues webs,reconstruccions dels meteorits.
Fins ara, en la Terra s'han registrat 178 cràters formats per impactes de meteorits.Al any, es calcula que entren en l'atmosfera uns 500 objectes de més de mig quilo, encara que, de mitja, només quatre es recuperen com a meteorits.

Video:



Noticia original:
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/03/12/ciencia/1331553868.html

Noticia relacionada:
http://noticiasdelaciencia.com/not/3734/crean_el_primer_mapa_laser_tridimensional_del_impacto_de_un_meteorito/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada