dimarts, 27 de març del 2012

ELS EXPERTS EN SALUT PÚBLICA ALERTEN DE L’EXCÉS DE MEDICAMENTS

La societat espanyola de salut pública i administració sanitària afirma que l’excés de medicaments del sistema, a més de contribuir a l’increment del gast del farmacèutic, també comporta riscos associats a eixie sobreus del fàrmac.
Segons l’Informe de Sespas 2012, una de cada cinc recèptes que els metges donen al pacient, no arriba a la framàcia. Es a dir, que uns 200 milions de prescripcions a l’any, es perden per el camí.
Francisco Hernasanz va explicar que no tot necessita medicació, que hi ha coses que es poden solucionar de una altra manera, com per exemple els problemes psíquics, l’insomni i colesterol.  
la major part de les estratègies farmacèutiques en el Sistema Nacional de Salut no s'han orientat al control d'aquest excés de prescripció, sinó a reduir la despesa farmacèutica. Una cosa que "no és el problema, sinó una de les conseqüències delsproblemes de la prescripció", s'analitzen en l'informe Sespas.
alerten que els medicaments causen 19 milions d'efectes adversos a l'any, una dada-encara que aquests no sempre es produeixen per un ús inadequat-que cal tenir encompte.
Hernansanz sostiene que alguns d'aquests productes no estan donant l'efectivitat que haurien i tenen un costmassa alt perquè el sistema assumeixi la despesa. A més, quan un ha d'obrir la carteraper pagar una determinada medicació l'hi pensa, de manera que això ajudaria acombatre la sobremedicalización que hi ha ara.



Noticia Original 
Noticia Relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada