dijous, 29 de març del 2012

Un pes baix al nàixer pot contribuir a l’autisme

Un nou estudi ha demostrat que no obstant que l’autisme prové per una causa genètica, s’ha vist influenciat per el pes dels nadons al nàixer, en germans bessons.

Degut a la extensió d’aquesta malaltia i la seva importància, la investigadora Molly Losh, de la Universitat del nord oest, en Estats Units va fer un experiment que va consistir en analitzar un gran grup de nadons, els quals eren tots bessons, observant els factors que des de el mateix naixement influïen en la aparició de l’autisme en un dels germans bessons i no en ambdós.

Es va comprovar que les considerables diferencies de pes influïen en la posterior aparició de trastorns de tipus autista en els nadons bessons. Previs estudis havien demostrat que en germans bessons, l’aparició en un dels dos de l’autisme, provocava que l’altre germà tingués altes probabilitats a patir autisme, degut a la compartició de gens.

Aleshores s’arribà a la conclusió que l’autisme en bessons on només un d’ells pateix aquesta trastorns està relacionat amb factors prenatals i perinatals, en què s’explica que el pes al nàixer influeix en el risc de patir autisme.

Notícies relacionades:


Vídeo


1 comentari:

  1. M'ha semblat increïble que l'autisme pot anar relacionat amb el pes dels nadons en nàixer, i sobretot que es donen més casos entre bessons. Pel que he arribat a entendre, crec que l'autisme ve donat per herència de gens i per tant hi ha molta propabilidad que més germans puguen tenir aquest problema.

    ResponElimina