dijous, 15 de març del 2012

L'exercici físic activa una classe de cèl·lules mare.


Un equip d'investigació ha determinat que hi ha un tipus de cèl • lula mare adulta present en el múscul que reacciona a l'exercici físic.

Aquest descobriment podria mostrar un vincle entre l'exercici físic i la salut muscular. Els resultats de la investigació podrien conduir a noves tècniques terapèutiques que facin servir aquestes cèl • lules per rehabilitar teixit muscular danyat o prevenir o remeiar la pèrdua de múscul provocada per l'envelliment.


El següent objectiu del grup de recerca és determinar si aquestes cèl • lules contribueixen a la disminució de massa muscular a mesura que la persona envelleix. Les dades preliminars suggereixen un declivi de les cèl • lules mare mesenquimàtiques en el múscul segons augmenta l'edat. L'equip espera desenvolupar una teràpia combinada, que utilitzi estratègies moleculars i tècniques basades en cèl • lules mare per impedir la pèrdua muscular associada a l'edat.

Encara que l'exercici físic és la millor estratègia per preservar el teixit muscular a mesura que envellim, no tothom pot fer exercici de la manera que seria desitjable. Les discapacitats poden limitar les oportunitats per fomentar el creixement muscular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada