dimecres, 14 de març del 2012

Lladre silenciós de la visió

Més d’un milió de colombians pateixen glaucoma sense saber-ho. Aquesta malaltia és desconeguda i silenciosa, per això l’organització científica Glaucoma Colòmbia fa campanyes perquè els colombians puguin ser diagnosticats a temps i evitar aquesta malaltia que és com la ceguera.

El glaucoma són nombroses condicions les quals el nervi òptic és danyat en la porció de sortida a l’ull i pot produir una ceguera total. Aquesta malaltia no és contagiosa, però cada vegada el nombre de persona augmenta cada any, a causa del poc coneixement d’aquesta.


John Jairo Aristizábal, metge glaucomatólogo, informa que durant aquest mes de març s’estan fent campanyes sensibilitzadores sobre aquesta malaltia.


Les activitats de sensibilització consisteixen en donar xerrades i fer exàmens sobre la prevenció amb les famílies de reg hereditari. Però també hi ha diversos punts d’informació i tamisatge per als pacients no diagnosticats.





Noticies relacionades:


1 comentari:

  1. Em pareix una noticia molt interessant, i es veritat cque em de cuidar mes els nostres ulls, así deixe un video de com prevenir-la.
    http://www.youtube.com/watch?v=-K0Bz7dYPhs&list=UUeoiwwse9JY--39pomvkdhg&index=1&feature=plcp

    ResponElimina