dilluns, 12 de març del 2012

Coca-cola i Pepsi canvien la recepta per evitar una "etiqueta de càncer"

Carles Miralles EL MUNDO

Coca-Cola i Pepsi han decidit canviar la seva recepta a l'estat de Califòrnia (EUA) per evitar que les begudes llueixen una etiqueta sobre el possible risc de càncer relacionat amb un dels seus colorants.El problema rau en l'ús de 4-metilimidazol (4-MEI),el colorant que li dóna el seu particular color caramelitzat a ambdues begudes, i que ha estat inclòs per Califòrnia en la llista de substàncies potencialment cancerígenes. Així que per adaptar-se als estàndards californians i evitar la inclusió d'una 'etiqueta negra', Pepsi i Coca-Cola reduiran la quantitat d'aquest colorant en els seus productes.



Un portaveu de Coca-Cola Espanya, ha assegurat a ELMUNDO.es que els consumidors poden estar tranquils i que l'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que "els riscos del 4-MEI són inferiors als de menjar patates fregides". Segons els seus mateixos càlculs, un consumidor hauria de prendre 18.000 llaunes de refresc al dia durant dos anys per igualar els nivells que es van assolir en els assajos amb animals. En la missiva, Michael Jacobson, director d'un lobby de consumidors , cita anàlisis en els que les llaunes de refresc superen cinc vegades el límit de 29 micrograms de 4-MEI establert a Califòrnia i es pregunta quanta quantitat s'hauria de considerar apropiada. "Sospito que la majoria d'usuaris preferiria una beguda totalment transparent i segura, que una acolorida de caramel amb un compost sospitós".Un portaveu de Coca-Cola Espanya explica que el 4-metilimidazol és un residu que es forma en el procés de tractar el sucre per obtenir caramel, "que està present també en torrades, cafè, cerveses, snacks ... i fins a 200 productes diferents ". I afegeix que les llaunes de refresc a Espanya tenen nivells d'aquest compost per sota de les 250 parts per milió que l'OMS considera segures.



Noticia original

Noticies relacionades:





Vídeo:



2 comentaris:

  1. Aquesta noticia em pareix molt original, i a apart molt interessant, per que com a bebedora de Caca-cola no estava infromada de tal barbaritat!!

    ResponElimina
  2. menuda noticia, em pareix molt interessant ja que a mi, la Coca-Cola personalment no m'agrada però si a la gent del meu voltant i pense que es una de les begudes més consumides.
    M'agradat la noticia, havia escoltat dir la varietat d'inconvenients que te esta, però desconeixia l'importància.
    Gràcies i enhorabona!

    ResponElimina