dimecres, 14 de març del 2012

El genoma del goril•la no aclarix què ens fa humans


El genoma del goril•la és l'última peça de l'evolució de l'home. Des que es va presentar en 2002 la seqüència d'ADN del ser humà, s'ha treballat per a desxifrar el codi genètic dels parents més cercans,primer ve el ximpanzé, després l'orangutan i, ara, el goril•la. El ser humà compartix el 99% de la informació genètica amb el chimpancé.Al comparar l'ADN del 'Homo sapiens' amb el del goril•la s'ha descobert que part dels gens 1% són semblants en humans i goril•les.
Els gens auditius associats amb el llenguatge van patir la mateixa evolució ambdós espècies La genètica sempre li dóna la raó a la doctora Mary-Claire King. La prestigiosa genetista, descobridora del primer oncogén responsable del càncer de pit -el BRCA1- i nominada diverses vegades al Premi Nobel, ja va predir en 1973, després d'analitzar la seqüència d'aminoàcids d'un grup de proteïnes humanes i de ximpanzé, que ambdós espècies eren idèntiques en un 99% de la seua informació genètica. En 2005, la presentació del genoma del ximpanzé va confirmar les sospites de King.
En 1975, en una investigació publicada en la revista 'Science',concluía que el que diferència als ximpanzés del ser humà no està en la successió de les lletres del codi genètic, sinó en com, quan i per què es lligen estes lletres de l'ADN, és a dir en l'epigenètica, en la regulació de l'expressió gènica

Video:


Noticia original:
http://www.elmundo.es/elmundo/2012/03/07/ciencia/1331138945.html

Noticia relacionada:
http://noticiasdelaciencia.com/not/3734/crean_el_primer_mapa_laser_tridimensional_del_impacto_de_un_meteorito/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada