dimarts, 13 de març del 2012

Mesurar els nivells de glucosa en la saliva en compte de en la sang


Per a totes aquelles perones diabètiques, fins ara la via habitual de verificar els seus nivells de glucosa era extraient-se sang. És un método invasiu i produïx un poc de dolor.
Un equip d'investigadors està treballant en un nou sensor que puga determinar els nivells de sucre en la sang per mitjà de les concentracions de glucosa que hi ha a en al saliva.
La tècnica s'aprofita d'avanços en la nanotecnologia així com en la plasmónica de superfície. L'equip, de la Universitat Brown als Estats Units, va crear per mitjà de gravat milers d'interferòmetres plasmóticos en un biochip de la grandària d'una ungla, i va usar este per a mesurar la concentració de molècules de glucosa presents en una mostra d'aigua. Els seus resultats indiquen que este biochip pot detectar nivells de glucosa semblants als presents en la saliva humana.
La concentració de la glucosa en la saliva humana és molt més inferior a la que hi ha en la sang. Per això, fins ara resultava un tant problemàtic verificar-ho d’aquesta manera.
Els resultats de la nova investigació demostren que és factible usar interferòmetres plasmónicos per a detectar molècules en concentracions baixes.
La tècnica pot ser usada per a detectar altres substàncies químiques o agents biològics, i al mateix temps tots els mesuraments per a les possibles deteccions.
El següent pas que planeja donar l'equip de l'enginyer Domenico Pacifici, professor d’Universitat, és construir sensors dissenyats específicament per a la glucosa i altres substàncies a fi de realitzar més proves sobre la capacitat de detecció d'estos dispositius.


Notícies relacionades


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada