dijous, 29 de març del 2012

El metabolisme humà no està preparat per suportar els alts nivells de sal d’algunes dietes

Un nou estudi recent ha verificat que un alt consum de clorur de sodi ( o popularment denominat sal comuna) té efectes perjudicials sobre les persones, ja que els humans per naturalesa no estan preparats per a consumir altes quantitats de sal, que no sols és la que les persones inclouen als menjars que pròpiament cuinen sinó que a més ve inclosa en quasi tots els menjar preparats.

La investigació portada a cap per John Hayes, professor de ciència dels aliments en la Universitat Estatal de Pensilvania,Estats Units, i Russell Keast, investigador alimentari en al Universitat de Deakin, Australia, es basà en l’estudi de la sal en el cos humà, i els efectes que en podria tindre sobre aquest.


En el passat, el consum humà de la sal era vagament escàs, degut a la impossibilitat d’aquests per trobar-ne. Posteriorment, amb l’emigració dels avantpassats des de la costa fins l’interior, féu que aquests encara tingueren més difícil accedir a fonts de clorur de sodi. Es creu que açò ha provocat en part que en l’actualitat es faça un alt consum de sal en totes les menjades, ja que majoritàriament quasi tots els aliments ja siguen preparats o bé naturals contenen sal. A més,el descobriment de més fonts salines ha provocat un major consum i una gran atracció per la sal, degut al seu sabor apetitós.

Els humans no han canviat genèticament des que eren caçadors- recol•lectors fins l’actualitat, és a dir, que el canvi evolutiu ha sigut pràcticament nul, i per tant, els pas d’ un escàs consum de sal a un alt consum d’aquest ha portat a produir emfermetats, relacionades amb l’alimentació, com hipertensió i vessaments cerebrals.

S’ha arribat a la conclusió que la sal està íntimament relacionada amb problemes cardiovasculars i que una reducció d’aquesta podria portar millores en la salut humana que previndrien de futures emfermetats.



Notícies relacionbades:

Video



1 comentari:

  1. Actualment, hi ha que reconèixer que la sal comuna utilitzada a la nostra cuina es important i necessària per a l’organisme, ja que aquest sodi es troba present en moltes parts del cos realitzant diverses reaccions químiques biològiques, com també mantenint la pressió sanguínia, ajudar en la digestió o equilibrar la pressió arterial per als qui pateixen hipertensió.
    En canvi, la sal també te alguns perjudicis en el nostre organisme com per exemple l’excés en que molta gent consumeix aquesta sal afegint-la a aliments que ja en tenen suficient, pot ser ja com un costum aquest fet.
    A demés, he escoltat ha moltes persones afirmar que la sal fa augmentar el pes i també el volum muscular perquè la sal, segons diuen, reté líquids en el nostre cos com pot originar diversos càncers com el d’estómac.

    En definitiva, la sal es necessària per a la nostra vida diària, però un consum excessiu d’aquesta pot produir greus problemes per a la salut. Com ja se sap, una dieta equilibrada i evitant productes molt elaborats, reduint la forta presència de la sal en els nostres plats serà el millor per a evitar futures malalties.

    ResponElimina