dimarts, 13 de març del 2012

Descoberta una mutació de l'H1N1 que agreuja la malaltia


Una breu nota de l'Institut de Salut Pública de Noruega publicada al seu web a les 15.36 d'ahir ha vingut a alterar el que estava sent un desenvolupament gairebé normal de la pandèmia de grip. En ella, els científics comuniquen que han trobat en tres pacients un virusH1N1 amb una mutació "d'especial interès

Fins aquí, l'assumpte sembla extremadament perillós. El H1N1 ja téuna gran capacitat per transmetre (les taxes d'infectats a Europa en aquestes dates corresponen ja a la del ple apogeu d'una epidèmia de grip hivernal de les considerades fortes), i si a aquesta propietats'afegeix la de causar una malaltia letal, el resultat seria lapandèmia perfecta: ràpida i mortal.

Però en la breu nota, a continuació, les autoritats sanitàriesnoruegues afegeixen informació tranquil · litzadora. La primera és que els dos morts en què han trobat aquesta mutació són,precisament, les dues primeres víctimes mortals associades a lanova grip del país. Després d'ells ha hagut, almenys, altres 19morts atribuïts al H1N1.


video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada