divendres, 23 de març del 2012

La Societat Espanyola de Ginecologia avala la píndola postcoital sense recepta mèdica.

Segons la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (SEGO), la píndola de l’endemà no és tòxica, segura i compleix la normativa perquè aquesta puga vendre’s sense recepta mèdica. Aquesta conclusió l’hi l’han fet arribar al Ministeri de Sanitat , però aquest dubta en aplicar aquesta normativa, ja que el que vol el nou govern denou és que les dones tinguen d’acudir al metge per receptar aquest medicament, un decret que va ser abolit amb la reforma socialista de la llei de l’avortament fa tres anys i ara vol ser recuperat. 

En canvi, els professionals mèdics demostren que no hi ha cap tipus de problema amb la venta directa al públic de la píndola del dia de després. Segons ells, aquest medicament no causa defectes congènits , tampoc té perill de sobredosificació ni crea addicció. La píndola postcoital també es calificada d’utilització senzilla sense contraindicacions ni té interaccions medicamentoses. Com també, l’ús repetit de la píndola no presenta perills per a la salut de la dona en el cicle menstrual, no produeix augment de patir accidents cerebrovasculars ni trombosis o tampoc presenta efectes secundaris importants llevat d’algun problema lleu com poden ser vòmits, fatiga o molèsties abdominals. Per aquests motius i per molts més, els experts afirmen que aquesta píndola és segura i fiable per a totes les dones, restant veracitat pels que cataloguen el medicament de “bomba hormonal”. 

Davant d'aquest enfrontament polèmic que s’ha creat al nostre país entre els defensors de la píndola i els sectors més conservadors sobre l’efecte avortiu que pot tindre el fàrmac al no poder implantar-se el zigot a l’úter. A demés, en les enquestes mèdiques es destaca que es fa un ús responsable del fàrmac entre les dones ja que aquest no augmenten les conductes sexuals ni anticonceptives de risc. També, es subratlla en els informes que les adolescents que han pres la píndola no tenen perills de patir infeccions de transmissió sexual a diferència de les dones que mai han utilitzat anticonceptius. 
En definitiva, encara que quasi tots els països europeus deixen que les  píndoles de l’endemà es posen en venta sense recepta mèdica, el Ministeri de Sanitat espanyol informa que no es prendrà ninguna decisió al respecte fins que no s’estudien amb deteniment els treballs i propostes enviades des d'organitzacions sanitàries com l’Agència estatal del Medicament o l’Organització Mèdic Col·legial d’Espanya (OMC). 


Noticies relacionades: 

Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada