viernes, 2 de marzo de 2012

XERGI, UN HEROI DE TRES ANYS

Les malalties no entenen d’edat, ni de sexe..., qui més ni menys, pateix una, bé siga xiquet, jove, adult o vell. Hi ha de molts tipus: renals, cardiaques, pulmonars... algunes mitjançant tractaments mèdics tenen cura, però d’altres permaneixen vigents durant la vida de l’individu.

Existeixen uns tipus de malalties anomenades les malalties extranyes , reben aquest nom perquè son desconegudes per l’esser humà i solen patir-les poques persones, per això no s’inverteix tant d’esforç ni diners en estudiar-les i trobar-los cura com en altres més comuns.

Un exeple de malaltia extranya és la que pateix Sergi, un nen de tres anys, és diu Sindrome de Dravet, produït per una mutació genètica i caracteritzat per causar crisis epilèptiques, afecta al desenvolupament psíquic i motriu, disminueix la parla i el relacionarse amb altres.

Aquesta malaltia ha canviat la vida d’aquesta familia, la mare ha hagut de deixar el seu treball per a dedicar-se exclusivament a cuidar el seu fill, ja que davant una de tantes crisis d’epilepcia que pateix pot deixar-li marques o inclús morir. El pare ha creat la Fundació Sindrome de Dravet, de la que es president, per tal d’ajudar en la investigació d’aquesta malaltia i mostrar el seu suport a totes aquelles families que lluiten pel mateix q ells.

Sergi, aquest superheroi ha trobat un col.legi prop de sa casa, en el que té una classe especial, per paliar les seues necessitats, com qualsevol nen de la seua edat.


Noticies relacionades:Video:


No hay comentarios:

Publicar un comentario