dijous, 15 de març del 2012

Sobrepès i obesitat creen ja tants problemes com la fam

Un informe de l’ONU dona a conèixer que el problema de l’obesitat ha arribat ja a ser més greu encara que el de la fam i culpa a la indústria alimentària i als propis Governs d’aquest fet.

Segons aquest informe, el sobrepès afecta a 1.300 milions de persones a tot el món, i cada any 3 milions d’aquests casos acaben amb la mort. A més a més, el 65% de la població viu en països on moren més persones per obesitat que per fam. Són dades vertaderament esborronadores que posen de manifest la gravetat d’aquests problemes d’alimentació.

Olivier De Schutter, autor de l’informe i expert en alimentació, critica bàsicament dos aspectes: les subvencions agrícoles per a matèries primeres com el blat o la soja, a partir de les quals s’elaboren els productes poc saludables; i les tramposes estratègies en el mercat publicitari, que inciten als xiquets a alimentar-se d’una manera gens adequada.

Tot açò comporta conseqüències negatives com, per exemple, l’augment d’importància del productes poc saludables en detriment del la producció local a causa dels subsidis que reben uns i altres.

L’autor proposa, doncs, millorar el recolzament als agricultors mitjançant subsidis que asseguren una bona producció local i promou que se li done més importància amb la publicitat a les fruites i verdures per a conscienciar dels seus beneficis.

Resulta realment preocupant que al món mentre uns moren per manca d’aliments, altres ho fan per excés. Per això esdevé necessari prendre mesures com les que proposa De Schutter i, d’aquesta forma, restablir estos desequilibris que mai s’hagueren tingut que crear.

Notícia original

Notícies relacionades
- Directes de la fam a l'obesitat
- L'obesitat està a punt de convertir-se en la principal causa de mort als Estats Units

Vídeo

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant.
    La veritat que no em pareix bé el que està passant en l'alimentació mundial. Uns moren d'obessitat i altres, moren de falta de menjar. Com diu el refrany: "Ni tant, ni tant poc". A més, els xiquets de hui dia s'alimenten de la bollería industrial i els majors, s'alimenten de la fast food. En canvi, al tercer món, si mengen cada dos dies, dónen gràcies. Així que son dos extrems molt forts.

    ResponElimina