dijous, 15 de març del 2012

Operar de les ‘manies’

En psicocirurgia s’està intentant tractar el trastorn obsessiu compulsiu mitjançant una operació. Aquesta consistiria en col•locar uns implants d’elèctrodes en el cervell, però el vertader dubte és el punt exacte on fer-ho.

Avui dia, aquesta infermetat afecta a un 1,5% de la població, i en alguns casos és tan extrema que pot arribar a incapacitar al malalt en gran mesura.

Hi ha diversos tipus de manies (com es denominen col•loquialment), però, tot i ser del mateix grup d’infermetats, la seua base es troba en diferents punts d’una mateixa zona cerebral: el nucli accumbens.

Normalment, en aquests trastorns es suficient la teràpia i la medicació. Però quan es tracta de casos molt greus, s’ha de recórrer a la cirurgia.

En el Clínic estan provant a utilitzar un sistema compost per quatre elèctrodes. El que es vol aconseguir amb aquests dispositius que produeixen una descàrrega rítmica i continua, és estimular certes zones del cervell per a regular el desequilibri en el tràfic de neurotransmissors, que és realment el causant del trastorn. En este hospital ja han operat a tres pacients i tenen altres dos en marxa, però afirmen que necessiten més voluntaris per verificar la fiabilitat d’aquesta nova tècnica.

Cert és que una operació com aquesta esdevé molt complicada i implica un gran risc, però suposa un avanç important per a la psicocirurgia ja que molts dels que sofreixen aquesta infermetat prefereixen quedar-se en l’operació abans que seguir morint-se de pena i d’angoixa.

Notícia original

Notícies relacionades
- La Fe realitza la primera psicocirurgia a la Comunitat Valenciana per corregir un trastorn obsessiu compulsiu
- Elèctrodes contra el Parkinson

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada