dimecres, 14 de març del 2012

Àfrica està en venda

Grans companyies compren terres per produir aliments que després exporten - Mentrestant, els habitants locals passen fam Des de 2001, els governs de països en desenvolupament han arrendat, venut o estan negociant la cessió de 227 milions d'hectàrees de terres, o uns 2.270.000 de quilòmetres quadrats, segons xifres del Land Matrix Partnership, un grup d'acadèmics, investigadors i ONG citats per Oxfam.
Moçambic, Sudan del Sud, Etiòpia, Zàmbia, Libèria, Madagascar ... fins i tot petits països com Uganda estan cedint grans extensions de terra a firmes d'origen estranger. En la majoria dels casos, aquestes adquisicions comporten l'expulsió de les comunitats locals de les terres on habitaven. Després, aquestes són usades amb fins comercials com la producció de biofuel o oli de palma, o s'utilitzen per conrear aliments bàsics com cereals o arròs que són exportats a altres països.
I la situació dóna un pas més quan es pensa que en alguns d'aquests països-com és el cas del Sudan del Sud i Etiòpia-part de la població requereix d'assistència humanitària contínua per a no passar gana.
noticia original:
noticies relacionades:
video:

1 comentari:

  1. Aquest tema em pareix pareix interesant, però a la mateixa vegada injust, supose que vengent aquestes terres uns es plenarán de diners mentre que altres es moren de fam...

    ResponElimina