dijous, 15 de març del 2012

Venus, Júpiter i Mart

El dia 27 de Març, desde la Terra podrem observar un fet inusual. Podrem observar a simple vista (si el temps ho permet) el planetes de Júpiter i Venus i Mart.

Podem observar-los amb un telescopi, cosa que ho faria molt més atractiu, però no es necessari.
Podrem observar a Venus i a Júpiter perque després de la Lluna són els dos planetes que més brillen de tot el sistema solar. També podrem vore a Mart si mirem cap a l’est. Hi ha una forma clara de difenrenciar un planeta d’una estrela: els planetes son punts fixes al cel mentre que les estreles titil•len.

A més per a la gent que tinga algun telescopio o uns prismàtics també podran vore (si no hi han núvols ni molta contaminación de gassos) un cometa amb dues cues; una de gas i l’altra de pols molt a prop de la Osa Major. Aquest cometa s’anomena el cometa “Garrad”.

Aquestes notícies per nosaltres ens serveixen com una informació mes; per als astrònoms son importantíssimes perque així saben quins dies son els més apropiats per enviar alguna nau espacial a algun planeta d’aquests i que arribi més pronte. D’aquesta manera ahorraríen molts diners i temps

Este esdeveniment no es tornarà a produir fins a l’any 2015 així que no ens podem perdre un esdeveniment així. El dia 27 tots podrem contemplar 3 planetes: Júpiter, Venus i Mart.





Video:




Notícies Relacionades:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada