dimecres, 14 de març del 2012

Hi ha policies ximpanzés.

Un equip d’investigadors de la Universitat de Zurich a confirmat que en algunes de les comunitats on es troben els ximpanzés, hi ha individus que actuen com a mediadors quan hi ha alguna tensió o baralla entre ells. Aquestos, anomenats ‘policies’ intervenen fins que aconsegueixen assolir la pau i l’ordre al seu grup. Aquest fet està comprovat per els investigadors liderats per Claudia Rudolf Von Rohr. Aquestos varen observar el comportament d’un grup de ximpanzés. Aquest comportament no està generalitzat en aquests primats.
Els primatòlegs expliquen que aquestos animals intervenen de manera imparcial, ja que el seu objectiu es garantir la máxima estabilitat al grup.
Com més individus estiguin involucrats, més grans són les possibilitats de que algú hi intervinga, doncs representa una major amenaça per al benestar del grup. Aquestos actuen de manera pacífica i sense agredir, i Ho solen fer els mascles i femelles més respectades, i els més ancians .

Noticia original.

Noticies relacionades.
-El ximpanzés en perill d’extinció:
Video.

1 comentari:

  1. Hola, he estat llegint noticies, pero esta es una de les noticies que més gracia ma fet. El titol sols en llegir-lo me quedat un poc impacta perque e pensat policies ximpances ? No, he continuat llegint i m'agradat molt aquesta noticia.

    ResponElimina