dilluns, 29 d’abril del 2013

Unes cel·lules curen la sordera a uns roedors


Un estudi realitzat al Hospital "Ramón y Cajal" de Madrid, ha descobert, que amb cèl·lules mare embrionàries, un tipus de rosegador anomenat jerbus pot recuperar l'audició. Amb aquesta investigació, en un futur es podrien curar el 30% de les sorderes neurosensorial.
Aquest tipus de sordera es caracteritza per la falta de dos parts de l'oïda essencials per a que es puga realitzar l'audició: els cilis del oït intern i les neurones del gangli de Corti.
El procés que el investigadors han seguit per curar aquesta malaltia, ha tractat en cultivar in vitro cèl·lules mare per a que formaren cilis i neurones, per després implantar-les als animals. Finalment les cèl·lules mare han arrelat en l'oïda del jerbusi ha recobrat l'oida
Es cert que ja existeixen tractaments per a aquest tipus de sordera, els implants coclares, però amb aquest nou remei evitaríem introduir elèctrodes en l'oïda amb els seus corresponents transductors.

Noticia original



1 comentari:

  1. E una noticia que està ben resumida i aporta les idees principals per assabentarte del que informa sense necessitat de veurer la notícia original.

    ResponElimina