lunes, 8 de abril de 2013

Documenten primer cas de xiquet curat del virus VIH

La Dra Deborah Persaud ha mostrat el primer nen curat de VIH al món.
Aquest cas se li ha detectat a un nen amb VIH en nàixer. Inmediatament va rebre teràpia antiretrovial, i als 18 mesos va deixar de pendre els antiretrovials i es va perdre en el seguiment. Després de 23 mesos tot i haver estat tractat només durant 5 mesos, el nen es va trobar que tenia una càrrega viral indetectable. Li van realitzar unes proves i es va confirmar l'absència del VIH en el nen.
Un altre cas de cura de VIH va ser al 2006 de Timothy Brown, quan, durant el tractament per al VIH li van diagnosticar leucèmia. A aquest li van fer un transplantament de cèl.lules mare d'una persona que va nàixer amb una mutació genètica que causa la immunitat a la infecció pel VIH. Açò va aturar el tractament del VIH.
Tots aquests fets demostren la possibilitat de curar-se del VIH de diferents maneres. El cas de Sr.Brown va ser el resultat de complexos procesiments, mentre que el nou cas del nen sembla haver estat el resultat directe d'un curs relativament barat de la teràpia antiretrovial.
Però malgrat la curació cal seguir investigant per coneixer quins factors van fer possible que el nen es curara.Notícia original
Altres notícies relacionades

No hay comentarios:

Publicar un comentario