dilluns, 29 d’abril del 2013

Bacteris "addictes" a la cafeïna.



ADICTES A LA CAFEÏNA.

A través de modificacions genètiques en el bacteri Escherichia coli, un equip de científics han observat que són "addictes" a la cafeïna. L'objectiu és disposar de bacteris  per ajudar a descontaminar aigües.

La relació entre la cafeïna i la depuració d'aigües pot ser que no siga evident per a la 
majoria de la gent. Per a les seves manipulacions genètiques a l'Escherichia coli, es va basar en el fet que un bacteri que viu de forma natural en sòls que és capaç de nodrir exclusivament de cafeïna. Els investigadors van prendre la maquinària genètica que a la P. putida li permet metabolitzar o descompondre la cafeïna, i la van transferir a la I. coli, que és fàcil de manejar i fer créixer, amb l'objectiu d'aconseguir una soca d'E coli capaç d'eliminar la cafeïna dediversos tipus d'aigües.


En les proves realitzades després de les modificacions genètiques, les E. coli resultants han demostrat ser eficients en descafeïnar l'aigua.

Les aplicacions d'aquest desenvolupament  també podiren mesurar la cafeïna continguda en begudes, la recuperació de subproductes del processament del cafè rics en nutrients, i la bioproducció barata d'alguns medicaments.

Enllaç:

http://noticiasdelaciencia.com/not/6974/bacterias__adictas__a_la_cafeina/

Imatge:

http://noticiasdelaciencia.com/not/6974/bacterias__adictas__a_la_cafeina/

Altres:

http://www.inteldig.com/2013/04/bacterias-que-son-adictas-a-la-cafeina-podrian-descontaminar-aguas-residuales/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada