dimarts, 16 d’abril del 2013

Es confirma el primer embaràs en un úter trasplantat


Una jove turca de 22 anys anomenada Derya Sert és la primera dona al món que ha rebut el transplantament d’un úter amb èxit, a més també ha rebut amb èxit la fecundació que li van realitzar temps després, aconseguint  que siga el primer embrió implantat a un úter trasplantat.

Aquesta va nàixer sense aquest òrgan degut a un síndrome que es conegut amb el nom de Rokitansky, per aquest motiu li van trasplantar un úter d’una dona morta i temps després aquesta va presentar  menstruacions, cosa que va indicar que el úter era funcional.

Aquest transplantament es pot veure com un gran repte ja que pot causar moltes infeccions, i també el rebuig del organisme. Per una altra banda els medicaments també han sigut una dificultat ja que aquests han de evitar el rebuig per part del organisme com ocorre en molts transplantaments,cosa que podria afectar al embrió.

El trasplantament ha obert polèmiques,però si el nen naix aquest podria ser un nou avanç per a que milers de dones amb el mateix problema que Derya puguen tindre fills. Tanmateix, altres metges defensen que s’ha d’utilitzar aquest transplantament només per a salvar vides o millorar la qualitat de vida ja que aquest procés presenta molts problemes i riscos.


Noticia original 

Noticies relacionades




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada