divendres, 19 d’abril del 2013

Alimentar el nadó només amb llet materna redueix el risc de contagi del VIH


Les dones que estan infectades per VIH poden contagiar als deus nadons ja que la llet materna és una important font de contagi durant la lactància, tanmateix un nou estudi realitzat per científics de EUA i Zàmbia ha determinat que la concentració del virus a la llet materna augmenta si aquestes deixen d’alletar als nens, augmentant també el risc de contagi.

Actualment L’Organització Mundial de la Salut (OMS) aconsella que en cas de infecció es canvie  la llet materna per una altre suplement, tanmateix açò no es pot aplicar als països que estan menys desenvolupats, ja que la llet materna esta implicada al sistema immune que es vital en aquest països, ja que tenen una alta incidència de malalties infeccioses. Per aquest motiu el més recomanable és que sols s’alimenten als nens amb llet materna durant els primers mesos de vida.

Aquesta nova investigació ajuda a previndre el VIH, un virus que afecta a un gran nombre de poblacions en països en vies de desenvolupament, on la lactància és tant important per a la supervivència dels nadons.

Noticia original

Noticies relacionades


Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada