dilluns, 15 d’abril del 2013

Descodifiquen els somnis

Un grup de científics del Laboratori de Neurociencia Computacional (ATR) de Tokio, amb Yukiyasu Kamitani  com a cap, han anunciat que han aconseguit desxifrar parcialment el contingut dels somnis. Aquests estudis han estat publicats en la revista Science, on els mateix científics aporten que “Des de fa molt temps, els humans s'interessen pels somnis i els seus significats, però fins ara només la persona que somia coneix el contingut del seu somni”. No obstant, la neurologia  ja està solament a un pas de llegir els somnis.
El estudi s’ha aconseguit ja que han creat una espècie de diccionari que tradueix l’activitat mental dels voluntaris en la fase onírica, és a dir, un dispositiu per descodificar les imatges que una persona observa durant el somni.
En l’experiment van registrar repetidament l'activitat cerebral de tres persones durant la fase del somni. Quan apareixia en la pantalla d'anàlisi un senyal corresponent a una fase de somni, els científics despertaven als voluntaris i els preguntaven què imatges acabaven de veure, i així unes 200 vegades per persona. Una vegada que aquesta base de dades va ser creada, l'exploració de l'activitat cerebral mitjançant ressonància magnètica  permet predir la imatgeria onírica amb un 60% d'encert.
Els investigadors de Tòquio criden l'atenció sobre els possibles avanços en el tractament de l'insomni i altres mals de la ment que es deriven dels seus descobriments.

Notícia original

Noticies relacionades:
Notícia similar a l’original

Què són els somnis i perquè somiem?

Diccionari dels somnis

Consells per a dormir bé i curiositats sobre els somnis


Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada