dilluns, 29 d’abril del 2013

El soroll i els auriculars envellixen la nostra oïda



El soroll provoca estrès crònic, ansietat, alteracions a l'hora de dormir, problemes en el sistema cardiovascular, pèrdua auditiva, dificultats d'aprendre en els xiquets, falta de memòria,etc .

Aquest trastorn es  molt
comú ja que la majoria vivim en ciutats i estem disposats les 24h del dia al soroll. Concretament més de 9 milions de persones exposen els seus oïts a sorolls de més de 65 decibels.

Segons l'Organització Mundial de laSalud (OMS) entre el dia no deguem passar dels 65 DB i per la nit per garantir un bon descans els 30 DB. Quan es sobrepassen aquests nivells de soroll, l'organisme activa les hormones nervioses, fet que augmenta la tensió arterial, la freqüència cardíaca la vasoconstricció i també fa que la sang estiga més espesa.

També està demostrat que en els llocs on hi ha alts nivells de soroll augmenten els ingressos als hospitals en un 5,3% principalment per problemes cardiovasculars.

Un dels costums més perjudicials per a la nostra oïda són els auriculars. Diversos estudis agrupats en l'informe de "Ruido y Salud", afirmen que entre un 5% i un 10% de les persones que escolten música amb auriculars desenvolupen pèrdua auditiva o altres trastorns com tinnitus. Aquesta costum no és bona ja que s'estima que molts d'estos joves acabaran patint presbiacúsia als 40 o 45 anys en lloc de a l'edat habitual que són els 60 65 anys.

Per a una vida més saludable contra el soroll és recomanable canviar alguns dels nostres costums o hàbits que poden proporcionar un dany irreparable al nostre oït

Alguns consells:
No abusar del volum dels aparells musicals
Evitar estar amb freqüència en espais amb molt de soroll
No originar sorolls innecessaris
Utilitzar més els transports públics

Vídeo:     


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada