dilluns, 15 d’abril del 2013

Troben com protegir a l'organisme dels danys de la quimioteràpia


Científics descobreixen la forma de protegir als als pacients que són “ajudats” per la quimioterapia. La quimioteràpia pot curar enfermetats de cèl·lules cancerígenes però té efectes negatius com la destrucció de la mèdul·la òssea.
Els científics han creat una mena de “ escut”  per protegir la mèdul·la òssea. Ho van fer modificant les pròpies cèl·lules mare sanguínies del pacient i transplantan-les per protegir aquest teixit.
Els resultats obtinguts són molt positius, ja que s’ha allrgat el temps de vida dels pacients.
L'organisme constantment produeix noves cèl·lules sanguínies en la mèdul·la òssia, que es troba a l'interior dels ossos llargs. No obstant això, aquest teixit és un dels més susceptibles al tractament de quimioterapia.Estos fàrmacs provoquen una reducció en la producció de glòbuls blancs, la qual cosa incrementa el risc d'infecció en el pacient.També es redueix el nombre de glòbuls vermells, que es s'encarreguen de transportar l'oxigen a la sang, la qual cosa produeix manca d'alè i cansament en la personaI fins ara no s'ha trobat un tractament de càncer que sigui tan efectiu com la quimioteràpia
Posteriorment van utilitzar un virus per "infectar" a les cèl·lules amb un gen que és capaç de protegir-les dels efectes tòxics de la quimioteràpia. I després trasplantar novament aquestes cèl·lules mare modificades en el pacient. 
Segons els científics, els tres pacients que van participar en l'estudi van sobreviure en mitjana 22 mesos després de rebre el trasplantament. La mitjana de supervivència dels pacients amb glioblastoma-sense el nou trasplantament-és de poc més de 12 mesos. Un dels pacients continua viu 34 mesos després de rebre el trasplantament, afirmen els científics. 
Els científics creuen que aquesta estratègia també podria eventualment beneficiar pacients la medul • la òssia és afectada a causa de altres trastorns, o per a pacients amb VIH o SIDA en els quals el trasplantament podria incrementar el nombre de cèl·lules resistents al virus.






Noticies relacionades:






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada