lunes, 29 de abril de 2013

De la cafeïna a l'amfetamina: el dopatge cerebralMolts estudiants, sobretot en períodes d'exàmens tenen la sensació de no tenir suficients hores per realitzar totes les tasques, aleshores utilitzen grans quantitats de café per mantindre's desperts com a un remei immediat. Fins i tot aquells estudiants que s'estressen amb facilitat prenen comprimits de cafeïna i medicaments amb recepta mèdica que dopen el cervell.

La institució acadèmica de Lieb realitzà un estudi a principi d'aquest any  per mitjà d'una enquesta on els científics van preguntar al voltant de 2600 estudiants el tipus i el nombre de vegades  que havien ingerit l'any passat alguna mena de substància  per a augmentar el seu rendiment. Un 20% dels estudiants va afirmar haver pres alguna substància com  la cafeïna, amfetamina,etc.

Un professor de neurofilosofia  i expert en dopatge cerebral de la Universitat de Múnich ( Steohan Schleim) sap de que van les investigacions que s'han dut a terme i afirma que molts estudiants tendeixen a consumir aquestes substàncies per dos motius: els joves  solen experimentar amb substàncies noves i l'altre motius és que aquests comprimits de cafeïna es poden comprar a les farmàcies sense recepta mèdica, fet que augmenta el seu consum.

Stephan Scleiman advertix sobre la importància de conèixer els possibles efectes secundàris. A més està comprovat que aquestes substàncies no sempre donen el resultat esperat, fet que port provocar per exemple contestar les preguntes d'un examen sense pensar i traure mala nota.

Vídeo:


Notícia original
Notícia relacionada 1: La cafeína, un estimulante aliado para los estudiantes en época de exámenes.
Notícia relacionada 2: La cafeína en exceso lleva a tener alucinaciones.
Notícia relacionada 3: Anfetaminas podían dañar la aorta.

1 comentario:

  1. La noticia em pareix amena e interessant, la ha resumida be i esta ben explicat.

    ResponderEliminar