diumenge, 7 d’abril del 2013

Hi ha una relació directa entre el temps dedicat a veure televisió i les funcions cardiovasculars

Una investigació realitzada per sis centres d'Atenció Primària ha revelat que quan més temps es dedica a veure la televisió, pitjors són les funcions vasculars de la gent.
Aquestes dades s'extrauen d'un estudi, on s'ha realitzat un qüestionari , a uns 732 individus d'entre 20 i 80 anys, sobre hàbits de vida vinculats al sedentarisme. La informació que han aportat va ser per un paràmetre, el PAIx75, que es deriva de mesures de la pressió arterial.
Per realitzar aquesta avaluació s'ha utilitzat un nou instrument que pren diverses dades, per exemple, la pressió arterial i realitza també una presa de la pressió arterial central mitjançant tonometria. Amb aquesta informació construeix els valors de PAIx75 i com més gran siguen, major rigidesa arterial i pitjor funcions vasculars.
Es va investigar que la gent que dedica més de 20 hores a la semana presenta xifres de PAIx75 molt més elevades, de manera que la seua salut cardiovascular era pitjor.
L'ampli anàlisi estadística no deixa cap dubte i dona gran validesa a la relació d'altres factors com l'edat, el sexe, el consum de fàrmacs, l'obesitat o el tabaquisme, que reforcen que el sedentarisme té conseqüències molt negatives per a la salut cardiovascular.
Aquestes persones que han agafat per a realitzar aquesta investigació és gent que gaudeix de bona salut.
 



Notícia original
Altres notícies relacionades



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada