dissabte, 27 d’abril del 2013

Marcats pels gens.


El març de l'any passat, l’objectiu del genètic Yaniv Erlich era identificar els donants anònims del Projecte1.000 Genomes, que consisteix en trobar la seqüència completa de l'ADN de mil persones.   

Amb Melissa Gymrek, una estudiant de doctorat de l' Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT), van associar amb èxit 50 marcadors masculins amb 50 cognoms reals buscant a Google les bases genealògiques públiques, que tenen noms i cognoms i també en altres bases de dades en línia.

La publicació del resultats en la revista revista Science va impressionar als científics , amb dades online Yaniv Erlich i Melissa Gymrek van donar nom a i cognoms a donants anònims sense cap prova d’ADN.

En aquest món virtual on hi ha cada vegada més dades genètiques en línia, la privacitat comença a desaparèixer, així que podem imaginar-se la potència dels ordinadors en 10 anys.

La pel·lícula que millor projecta l'ús maliciós que porta a la discriminació genètica s'escriu amb les inicials de les bases de l'ADN: GATTACA. Ethan Hawke encarna un noi que neix amb defectes genètics, però que lluita contra el destí imposat pels gens per complir el seu somni de viatjar a l'espai. Vol treballar en un centre de preparació d'astronautes anomenat GATTACA, però ha de vèncer un obstacle insuperable. Els seus pares van decidir concebre a la manera tradicional, corrent el risc de néixer amb imperfeccions genètiques.

Se li determinen les probabilitats de patir una lesió neurològica (60%), depressió maníaca (40%), trastorns per manca de concentració (89%) i trastorns cardíacs (en un 99%). L'esperança de vida d'Ethan Hawke es fixa en 30,2 anys. Els gens no fixen completament la destinació. El noi s'aferra a aquest 1% d'esperança que té de no patir danys al cor i tracta de disfressar la seva pròpia identitat genètica amb la sang, orina i material biològic prestats d'un home perfecte dissenyat a mida. Fins a quin punt correm el perill de lliscar a aquest futur?





Vídeo sobre el genoma humà:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada