diumenge, 28 d’abril del 2013

Els pèptids d'uns tomàquets ens prevenen del colesterol, entre altres problemes


Un experiment realitzat ens ha revelat que mitjançant la ingesta dels pèptids d'uns tomàquets, es redueix el colesterol considerablement.
L'experiment tractava de la introducció d'aquesta tomàquets (obtinguts per enginyeria genètica) en forma mòlta i liofilitzada, a una dieta rica en greixos que posteriorment va ser consumida per ratolins, incapaços d'eliminar el colesterol dolent (LDL) de la seva sang, i que suposadament sofririen inflamació i aterosclerosi al consumir-la. Doncs no sols tenien un nivell mes baix de la placa ateroscleròtica i d'infamació, també tenien major nivell de colesterol bo (HDL), i menor d'un àcid promotor de tumors que accelera l'acumulació de placa en les artèries d'animals.
Hores després de la ingestió, els pèptids dels tomàquets es conservaven intactes a l'intestí prim, on son degradats amb aminoàcids naturals i posteriorment absorbits a la sang. Amb aquest experiment que l'han descobert que'intestí prim es un lloc des-de on poden actuar per la prevenció d'aterosclerosi d'origen alimentari, i per tant evitar atacs de cor i vessaments cerebrals.


Ha estat dirigit per dos doctors de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles , Alan M. Fogelman (director de la unitat d'investigació de l'aterosclerosi a l'Escola David Geffen de Medicina) i Srinavasa T. Reddy (especialista en farmacologia mèdica).


Notícies relacionades:







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada