dimecres, 17 d’abril del 2013

FARMACS VIUS CONTRA LA LEUCÈMIA

Els investigadors del Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nueva York (EEUU) publiquen a la Science Traslational Medicine el descobriment d’una teràpia gènica experimental que ha remès un tipus greu de leucèmia, poc freqüent però molt devastadora en tres de cinc pacients.

Els cinc pacients (de 23 a 66 anys) havien recaigut després de la quimioteràpia. La única opció era un trasplantament de medul•la, però molts d’ells moren abans de trobar un donant compatible. Aquest càncer és menys freqüent en adults però tenen una supervivència es d’un 40% front al 80%-90% dels xiquets.

Es van manipular cèl•lules T defensives dels pacients per a que atacaren la proteïna CD19, molt present en els pacients amb leucèmia limfoblàstica aguda i la leucèmia desaparegué en els cinc pacients entre 8 y 59 dies. En un dels pacients més greus va tardar sols 8 dies però dos dels 5 van morir: un a conseqüència d’un tromboembolisme pulmonar, i l’altre per una recaiguda de la seua leucèmia mes i mig després. Els investigadors aclareixen que no era apte per al trasplantament de medul•la.

Els tres pacients restants reben un trasplantament de medul•la i per això no se sap quant de temps hagueren estat sense leucèmia gràcies a la teràpia, a més no es pot descartar que la leucèmia torne a aparèixer, però així i tot els resultats són impressionants.


Notícia original


Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2


Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada