divendres, 19 d’abril del 2013

El te verd i el cafè semblen reduir el risc de vessament cerebral



Es ben sabut que el te i el Cafè són dues de les begudes més populars en el món amb companyia de l’aigua, doncs bé,estudis recents apunten que el te verd i el Café poden reduir els riscos de sofrir un vessament cerebral.
Per a portar a terme aquesta investigació, l’equip del Centre Nacional Cerebral i Cardiovascular del Japó, va examinar a unes 80.000 persones adultes, investigant els seus hàbits de consum d’aquestes dos begudes en un període de temps prou llarg. La investigació va donar com a resultat que les persones que consumien té verd o Café de manera moderada durant el dia (una tassa, dos o tres) tenien menys possibilitats de sofrir un vessament cerebral.
Encara queda aprofundir una mica més en aquesta investigació ja que no està molt clar com dites begudes influeixen sobre el risc de patir vessaments cerebrals. Tanmateix es pensa que el té verd conté uns compostos coneguts anomenats catequines que podrien ser els responsables. Aquest compost té un efecte antiinflamatori i antioxidant, cosa que incrementa els efectes antitrombogènics del plasma. Per una altra banda el cafè conté àcid clorogènic que redueix també el rics d’un vessament cerebral ja que disminueix la possibilitat de desenvolupar diabetis tipus 2.
No em d’oblidar, que, un abús de dits productes és perjudicial per a la salut. Per últim, amb aquesta nova investigació, es podria reduir el risc de patir un accident tan greu com és un vessament cerebral.

Noticia original 

Noticies relacionades

Video 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada