dimecres, 17 d’abril del 2013

L’AUTISME I LA SÍNDROME D’ASPERGER

Segons una enquesta realitzada pel Centre de Prevenció y Control de Malalties de Estats Units un de 50 xiquets en edat escolar en EEUU pateix un trastorn del espectre autista (Síndrome de Asperger, Autisme i Trastorn del desenvolupament no específic), incrementant en un 72% l'estimació feta fa un sis anys on un de cada 86 menors el patia.

Actualment, almenys un milió de xiquets de entre 6 y 17 anys pateixen algun trastorn d'aquest tipus. Els resultats també conclouen que els mascles en edat escolar son 4 vegades més propensos a patir-los que les xiquetes. Aquests resultats sorgiren de 95.000 enquestes i probablement que aquells amb fills foren els mes interesants en contestar.

Aquest increment no es deu a que hi haja més casos sinó a que s’estan identificant i diagnosticant amb més freqüència. Tradicionalment es consideraven autistes als xiquets amb problemes severs de llenguatge, marcades deficiències intel•lectuals i socials, i comportaments inusuals y repetitives, però ara ja s’inclouen trastorns més lleus.

Segons alguns estudis aquestes psicopatologies tenen un origen genètic i altres diuen el contrari. Xiquets de pares majors, nascuts de forma prematura o baixos de pes o prendre drogues durant l’embaràs poden ser factors de risc. Es recomana als pares vigilar com juguen, aprenen, parlen i actuen els seus fills fins els 5 anys.


Notícia original


Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2


Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada