dissabte, 27 d’abril del 2013

Un estudi demostra que cèl·lules mare de la placenta poden regenerar el fetge

Les cèl·lules mare de placenta adultes poden transformar-se en cèl·lules del fetge i permetre així la regeneració d'aquest òrgan si esta lesionat.

Aquesta investigació l'ha dut a terme el grup de Medicina Regenerativa del Institut de Investigació del Hospital 12 d'Octubre de Madrid  i la revista 'Cytotherapy', de la Societat Internacional de Teràpia Cel·lular ha publicat la investigació, que les cèl·lules mare mesenquimals de placenta poden arribar a transformar-se en hepatòcits en determinades condicions, sobretot si es cultiven amb elements presents en un fetge malferit.

El cultiu in vitro d'aquestes cèl·lules mare en un mitja amb proteïnes presents de forma naturals en el fetge, permet que puguen convertir-se en hepatòcits i formar un estructura, coneguda com hepatosfera i paregut a un petit fetge de tan sols mig centímetre de grossor. Aquesta hepatosfera te la activitat pròpia del fetge, ja que produeix albúmina, una proteïna que permet la distribució correcta dels líquids corporals en el organisme.

La investigació permetrà en un futur millorar les condicions de pacients ja trasplantats.

Noticia original

Noticies relacionades:
Las células madre de placenta pueden regenerar el hígado
Hallan en las células madre de placenta una vía para la regeneración del hígado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada