dissabte, 27 d’abril del 2013

La relació entre l'estrès prenatal i l'obesitat confirmada en rates:

Normalment, les dones embarassades no pateixen gran estrès, fins que arriba el moment de parir, fet que causa que el fill en una edat adulta puga tindre obesitat, açò passa perquè l'úter de la mare té una gran funció, així com nodrir el fill i mantenir un nivell de vida normal, però no sols aquests dos influeixen.

La Universitat de Navarra ha associat aquest estrès amb la obesitat del futur del fill, hi intervenen factors com l'estil de vida de la mare i els ambientals, aquests últims són importants per a l'epigenètica de la criatura. Els investigadors diuen que és possible que l'estrès de la població siga proporcional a la gent que pateix obesitat, però per a saber açò necessitem uns anàlisis de la intersecció d'aquests dos factors.

En l'experiment van agafar rates embarassades, i en la seua última setmana, van veure com augmentaven considerablement els canvis fenotípics, bioquímics i hormonals. Després ho van provar amb rates amb i sense estrès, observaven els gens relacionats en l'obesitat i el metabolisme dels glucocorticoides en el teixit adipós blanc. Els resultats foren que una situació contrària durant la gestació podia dur a les rates a menjar més, i així fer dieta hipercalòrica, que al mateix temps augmenta la grassa corporal i les alteracions bioquímiques, hormonals i genètiques.

No sols en un embaràs has de cuidar l'alimentació sinó també tindre una vida tranquil·la i sense estrès.

Notícia original.

Notícies relacionades:

Nova tècnica per a avaluar el risc en embarassades amb preeclampsia

Malària en l'embaràs: per què no s'aplica el que ja sabem?

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada