dissabte, 27 d’abril del 2013

Desxifrat el genoma del celacant el peix que no va haver d'evolucionar


El celacant es un peix conegut com un fòssil vivent per que durant uns anys es creia que s'havia extingit. Fins que el 1938 en la costa oriental de Sud Àfrica es va capturar un exemplar viu, que 50 anys després el van localitzar a una zona d'Indonèsia.
Un equip d'investigadors va desxifrar el genoma d'aquest peix, també a donat a conèixer com els vertebrats van abandonar el seu hàbitat submarí i es van anar adaptant a la superfície terrestre.
A partir d'eixe moment els científics van descobrir que els gens dels celacants evolucionaven mes lentament que els dels altres peixos, des d´aquell descobriment Jessica Alföldi, autora del mapa genètic, va dir que potser no van evolucionar perquè mai van necessitar canviar.
Aquest peix, te l'aspecte d'un peix prehistòric, que sembla estar a punt de patir una metamorfosi i canviar les seves aletes per potes i dits. Viu en les aigües profundes de la costa africana i d'Indonèsia, on hi ha hagut pocs canvis al llarg de molt anys.
El seu cos s'ha adaptat a aquest entorn de les profunditats marines, ja que seu genoma es molt simple, mes que el de algun altre animal en el canvi de passar de l'aigua a la terra.
D'aquests peixos hi podem destacar també el peixos pulmonats que tenen pulmons funcionals i aletes amb un apèndix carnós.

Notícia original.

Noticía relacionada 1

Notícia relacionada 2

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada