dilluns, 29 d’abril del 2013

Un estudi demostra que cèl·lules mare de la placenta poden regenerar el fetge

Un estudi realitzat pel grup de Medicina Regenerativa de l'Institut de Recerca de l'Hospital 12 d'Octubre de Madrid ha evidenciat que cèl·lules mare de plancenta adultes poden transformar-se en cèl · lules del fetge i permetre així la regeneració d'aquest òrgan si està lesionat.

El cultiu in vitro d'aquestes cèl · lules mare en un medi amb proteïnes presents de forma natural en el fetge-explica la Conselleria de Sanitat en un comunicat-permet que puguin esdevenir hepatòcits i formar una estructura, coneguda com hepatosfera i semblant a un petit fetge de tot just mig centímetre de gruix.
 Aquesta hepatosfera té l'activitat pròpia del fetge, ja que produeix albúmina, una proteïna que permet la distribució correcta dels líquids corporals en l'organisme.

La investigació permetrà en un futur millorar les condicions de pacients ja trasplantats com aquells que romanen en llista d'espera fins que reben l'òrgan d'un donant compatible.

Així, el trasplantament de hepatosferas millorarà l'adherència i permanència de l'empelt un cop trasplantat, així com la regeneració del fetge.

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

1 comentari:

  1. Em pareix una notícia molt interesant perque crec que podria ser la solució a moltes malalties actuals,com pot ser el cáncer.
    Ademés la noticia esta ben resumida i explicada encara que no hi vindria mal un video. Pero en general es una noticia ben feta i mol interesant.

    ResponElimina