dilluns, 29 d’abril del 2013

Bacteri addicte a la cafeïna.


A través de modificacions genètiques en el bacteri Escherichia coli, s'ha obtingut un cep d'aquests bacteris caracteritzada per una característica una poc extravagant: són "addictes" a la cafeïna. L'objectiu del projecte és conseguir bacteris optimitzats per ajudar a descontaminar aigües residuals.

La relació entre la cafeïna i la depuració d'aigües residuals pot no resultar evident per a la majoria de la gent al principi, però hem de tindre en compte que actualment, la cafeïna i altres compostos s'han tornat importants agents contaminants de l'aigua a causa del seu consum exagerat.


Per a les manipulacions genètiques a l'Escherichia coli, es van basar en el fet que un bacteri que viu de forma natural en sòls, la P. Putida, és capaç d'alimentar-se exclusivament de cafeïna. Els investigadors van prendre la maquinària genètica que a la P.Putida li permet metabolitzar o descompondre la cafeïna, i la van transferir a l'E coli, amb l'objectiu d'aconseguir un cep capaç d'eliminar la cafeïna d'aigües residuals, cosa en la qual s'ha demostrat que són capaços.

Noticia Original.


Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2
Noticia relacionada 3



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada