dilluns, 15 d’abril del 2013

Implanten gots sanguinis artificials en pacients


En un seminari de l'Associació Nord-americana del Cor  un grup d'investigadors van anunciar que han aconseguit extreure cèl•lules mare  de teixit muscular, que van utilitzar per construir nous gots sanguinis per fer trasplants. Aquest avanç, publicat a la revista Science, podrà posar remei al deteriorament del sistema circulatori en moltes persones que estan sotmeses freqüentment a diàlisi o bé utilitzar els vassos a mode de bypass arterial, per conduir la sang al voltant de les artèries malaltes, i per reparar defectes congènits del cor en pacients pediàtrics.

Un dels avantatges és que, com el teixit a implantar pot generar-se a partir de cèl•lules del propi pacient, no es poden produir rebutjos del sistema immunològic. No obstant, el major avantatge d’aquest mètode és que els teixits del laboratori podran romandre refrigerats per temps indeterminat, per poder utilitzar-los quan siga necessari.


Per a la producció dels gots els científics van utilitzar una tècnica que parteix de l'ús de cèl•lules de pell, amb les quals es creen capes de teixit que després es col•loquen en una estructura de recolzament en forma de tub. Després sols queda implantar el teixit al pacient.

Notícia original

Noticies relacionades:
Què són els gots sanguinis artificials?

Un argentí va participar en un implant de gots sanguinis

Problemes al cor o als gots sanguinis

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada